ANKARA / SİNCAN - Yılmaz Balaban İşitme Engelliler İlkokulu

May

Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında Birleşmiş Milletler'e bağlı 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel bir haftadır. Tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, toplumlarda engelli kişilerin güçlendirilmesi amacı için bugün kutlanmaktadır. Yılmaz Balaban İşitme Engelliler okulu olarak bu anlamlı haftayı okulumuzda düzenlenen etkinliklerle kutladık.

May

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİNDEN "DUYMAZDAN GELME " PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİYLE BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ŞENLİĞİNE KATILDIK. PROJE KORDİNATÖRÜMÜZ ATAKAN SEVGEN VE ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR EDERİZ.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Kas

Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG) kapsamında 21.11.2022-30.11.2022 tarihleri arsında okulumuzda Belletmen Farkındalık Kursu düzenlenmiştir.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Tübitak4004

Ekolojik Okur Yazarım Projemizin yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında 21 Ekim Cuma günü, Yılmaz Balaban İşitme Engelliler İlkokulu  Anası öğrencileri ile Gözde Abaylı Karabulut rehberliğinde Sıfır Atık Ekoçiftlik Merkezinde Sincan Belediyesi eğitmenleri tarafından eğitimler  gerçekleştirilmiştir. Sincan Belediyesine çok teşekkür ederiz.

Nis

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ  ORTAKLAŞA DÜZENLEMİŞ OLDUĞU İŞİTME ENGELLİLER ORTA OKULLAR ARASI TÜRKİYE SAMPIYONASINDA OKULUMUZ FUTSAL TAKIMI TÜRKİYE 3.SÜ, ATLETIZIM TAKIMIMIZ TÜRKİYE 3.SÜ OLMUSTUR. ATLETIZIM BIREYSELDE ADEM YILMAZ GÜLLE ATMA VE 300 M YARIŞMASINDA TÜRKİYE 1.Sİ ,AHMET OZCAN ALTINPINAR 100 M YARIŞINDA TÜRKİYE 2.Sİ.   UZUN ATLAMADA TÜRKİYE 3.SÜ, ARDA AKSU 800 MT TÜRKİYE 3.SÜ, BERKAY BELLEK DİSK ATMADA TÜRKİYE 3.SÜ, ARDA KOCAK 1500 MT. TÜRKİYE 3 .SÜ OLMUŞTUR. ÖĞRENCİLERİMİZİ VE EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

Ock

Sinca Belediye Başkanımız Sayın Murat Ercan okulumuzu ziyaret ettti. Sınıfları tek tek dolaşarak öğrenci ve öğretmenlerimizle sohbet etti.

Ock

Portakal Kokulu Çamaşırlar'' Sergisi

Okulumuz orta ağır zihinsel engelliler ortaokul şubesi öğrencileri,  öğretmenleri  Betül Gürbulak, Kübra Küçükşener  ve Nurhan Uysal danışmanlığında yaptıkları görsel sanat çalışmaları ''Portakal Kokulu Çamaşırlar'' başlığı altında bir gün süre ile sergilendi. Sergi, okul girişinde bulunan camlı bölmede 31 Aralık 2021 tarihinde izleyicileri ile buluştu. Sergide makas tutma, makası yönetme, şablondan çizim yapabilme, çizgiyi takip edebilme, yapıştırıcı kullanabilme, amblem oluşturabilme, davetiye hazırlayabilme  gibi kazanımların yer aldığı çalışmalara yer verildi.

Öğrencilerin kendi yaptıkları boyama desenlerini,  origami kompozisyonlarını  barındıran  kağıt kıyafetler  şeklinde tasarlanan çalışmalar, mandal ve askı kullanılarak çamaşırlık ve ayaklı elbise askılığında sergilendi. Sergide yer alan kağıt kıyafetlerin bir bölümü de  daha önceki yıllarda okulumuz  öğrencileri tarafından yapılan müze etkinlik resimlerinden oluşmaktadır. Portakal yağı kullanılarak elde edilen koku ve portakal dilimleri tatları ile   izleyiciyle görme, dokunma, koklama , tat  alma duyularında bir araya gelmeyi hedefleyen sergi,  okul bünyesindeki ziyaretçilerini ağırladı. Orta ağır zihinsel engelliler ortaokul sınıfı öğretmeni Betül Gürbulak  ''Serginin öğretmen, veli ,öğrenci işbirliği içerisinde hazırlandığını ve bunun çok değerli olduğunu'' ifade etti. Sergi duvar metninin yapım aşmasında 8/B sınıfından Ela Nur Karaca, 7/A sınıfından Neşe Asar görev aldılar.

Kas

Okulöncesindeki küçük öğrencilerimizin küçük kalplerinde sinema heyecanı vardı. Okulumuz okulöncesi sınıfları "İstanbul Muhafızları" adlı animasyon filmini izlemeye gitti. Olumlu sosyal davranışlar edinme amacıyla sinemaya gezi düzenlendi ve öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de sinemada nasıl davranacaklarını öğrendiler.

Kas

Cumhuriyetimizin 98., meclisimizin 101. yılını kutladığımız bu yılda öğrencilerimiz 1. ve 2. Meclisi ziyaret ettiler ve İş Bankası Kurtuluş Müzesini gezdiler. Okulumuz öğrencileri öğretmenleriyle cumhuriyetimizin kurulduğu yerleri gezdiler, bol bol fotoğraf çekindiler.

Haz

Okulumuzda iş sağlığı ve güvenliği kapsamında yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikat okulumuz sivil savunma kulübü üyeleri Mustafa Fatih Yüce, Levent Keskin ve Uğur Erden tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlu Müdür yardımcısı Özlem Maraklı başkanlığında uygulandı. Tüm okul öğrencileri ve personeli katıldığı tatbikatımız 1dk 20 sn de tamamlandı.

Haz

İki telafi eğitimi etkinliğimiz onaylandı. Birisini öğretmenlerle, diğerini öğrencilerle yapacak etklinlik Milli Eğitim Bakanlığının Telafide Ben de Varım çalışması kapsamında düzenlenmektedir.

Haz

Gençlik Spor Bakanlığının Organize ettiği Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi gezisine katıldık. Öğrencilerimizin öğretmenleri eşliğinde katıldığı gezide Millet Kütüphanesinin bölümlerini gezdik, görevlilerden bilgiler aldık.