T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Yılmaz Balaban İşitme Engelliler İlkokulu

Yılmaz Balaban İşitme Engelliler İlkokulu

Telefon
0312 273 90 80
Belgegeçer
0312 273 99 52
WEB
https://ybi.meb.k12.tr
Adres
Gazi Osman Paşa Mahallesi Ayvaz Sokak No1 SİNCAN/ANKARA
Vizyon
İşitme engelli öğrencilerimizi günümüz teknolojisinden yararlanarak çevresiyle işbirliği içinde iletişim kuran, kendine güveni olan, topluma yararlı, üretken bir bireyler, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda Türk Milli Eğitim Amaçları ışığında problemlerin üstesinden gelen bireyler olarak yetiştirmek.
Misyon
İşitme engelli öğrencilerimizi, ailelerini ve yakın çevresini okul öncesi eğitimden başlayarak çocukların, sosyal duyuşsal bilişsel ve davranış gelişimlerine uygun bir programla doğal işitsel sözel yönteme göre yapılandırılmış eğitim ortamlarında teknolojiyi kullanarak sözel iletişim kurmayı geliştiren ruhen ve bedenen sağlıklı, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı çağdaş bireyleri yetiştiren bir kurumdur.
Başarılar
Okulumuzda boş zamanları değerlendirmek ve yetenekleri geliştirmek için yapılan sosyal etkinliklere büyük önem verilmektedir. Folklor ekibimiz yerel ve ulusal basında büyük ilgi görmüş ve öğrencilerimizin bu çalışmaları “azmin zaferi” olarak değerlendirilmiştir. Folklor çalışmalarıyla birlikte badminton, güreş, futsal, satranç ve atletizm çalışmaları halen devam etmektedir. 2008-20009 eğitim öğretim yılından 2023 yılına kadar çalışanlarımızın büyük fedakarlığıyla her yıl temizlik ve hijyen konusunda “beyaz bayrak” ödülü alan okulumuzda, öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda her türlü gereksinimlerinin karşılandığı, sosyal etkinlikler ve çeşitli aktivitelerle dolu bir eğitim öğretim sürdürülmektedir.
Öğretmen :13
Öğrenci :34
Derslik :5
Konferans Salonu :1
BT Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :956
Revir:1
Öğretim Şekli :Tam Gün Ücretsiz Pansiyon Ücretsiz Yemek Ücretsiz Servis Devlet Okulu
Saatler
09:30-14:40
Isınma
Doğalgaz-Kalörifer
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İşitme Engelli öğrencilerimiz yabancı dil dersinden muaftır.
Ulaşım
Okulumuza gelmek için 515, 517, 519, 520, 521, 531 belediye otobüsü veya özel toplu ulaşım araçları(halk otobüsü vs.) ve Sincan-Fatih SOL ve Törekent dolmuşları gibi şehir içi toplu taşıma araçları kullanılabilir. Web sitemizin anasayfasının solunda bulunan menüden Okulumuz>Ulaşım alt menüsünü kullanarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Servis Bilgisi
Günlük engelli öğrencilerimizi taşıyan 12 adet ücretsiz servisimiz hizmet vermektedir.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Ankara´nın Sincan ilçesinin Gazi Osman Paşa Mahallesindedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Sincan İlçe Merkezine 5 km. Ankara İl Merkezine 28 km.
Kontenjan Bilgileri
İşitme engelli öğrenciler için 1.sınıf kontenjanı 10 kişidir. Ara sınıf kayıtlarımız devam etmektedir.
Sportif Etkinlikler
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlemiş olduğu işitme engelliler orta okullar arası Türkiye şampiyonasında 2022 yılında okulumuz futsal takımı Türkiye 3.sü, atletizm takımımız Türkiye 3.sü olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Bilkent üniversitesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında Duymazdan Gelme (Duygel) projesi. E Twining Projesi
Yazdır